Mazsola TAG

 2018. március 1.       4 megjegyzés

Sziasztok!


Március 1-je van, nagy dolog egy picike állat életében. Kisnyuszim, Mazsola ugyanis a mai szent napon lett egy éves. Ennek megünneplésére - mivel csak holnap tudok vele találkozni -, elkészítettem azt a kisállat taget, amit anno Sunny főszereplésével írtam meg. Spoiler alert: sokkal több negatív tulajdonsága van, mint pozitív, mi ennek ellenére nagyon imádjuk a hisztis kis dögöt. 
Draw me like one of your french girls

"Add azt ide!"
1. Milyen kisállatod van?
Meglepőd módon egy újabb nyúl került a családba, immáron harmadik generációsként, remélhetőleg elődjéhez hasonlóan hosszú-hosszú évekre.
2. Mi a neve?
Mazsola. A nevének van külön eredettörténete is. Még anno, mikor Sunny hozzánk került, valami olyan nevet szerettem volna neki, ami kapcsolódik az első nyuszimhoz, Bunnyhoz - ez pedig az összecsengés lett. Mikor otthon elérkezettnek láttuk az időt, hogy újabb nyuszika kerüljön a családba, ismét szembejött a névválasztási dilemma, hiszen ezúttal is valamilyen kötődést kerestem. Nos, Sunny legeslegkedvecebb étele a mazsola volt - ezen az elven valószínűleg a negyedik nyúlúr neve Pitypang lesz...
3. Mi a fajtája?
Törpe szatén. A szőre nagyon szép, fényes, akárcsak a szatén, innen ered a fajta neve. Egyébként számunkra a törpe mivolta is furcsa, mert az előző két nyulunk másfélszer nagyobbra nőtt, míg Mazsola icipici maradt.
Első találkozásunk :)
4. Mióta van nálad?
2017. április 28. óta.
5. Hogyan szerezted?
Egy érdi tenyésztőtől, akit csak ajánlani tudok. Ha esetleg bárki is nyuszikában gondolkodna, itt megtalálhatja az elérhetőségeit, rengeteg fajta és színű nyúlbabát tenyészt.
6. Milyen idős?
Ahogy fent említettem: ma egy éves.
7. Van valamilyen vicces tulajdonsága?
Mazsolának három fő tulajdonsága van:
 1. Mindenkit gyűlöl. Konkrétan kettő ember van az életében, akit hajlandó elviselni, az egyik én vagyok, büszkén mondhatom magamról, hogy engem kifejezetten szeret; a másik pedig anyukám, őt is egészen kedveli. De ha másvalaki lép be a szobába és közelít felé, kiül a kis pofácskájára egy olyan zsigeri gyűlölet, amit tanítani sem lehetne, és ha hozzá akarsz nyúlni, támadólag indul meg (nem harap, de ő baromi félelmetesnek hiszi magát).
  Azt mondják, az állatok hasonulnak a gazdáikhoz. Én antiszociális vagyok. Ő is.
 2. Nagyon béna. Az első együtt töltött fél évünk során elég sokszor gondolkodtam el azon, hogy vajon megéli-e majd az egy éves kort. Mindenhonnan leesik, folyton elszámítja az ugrásait és aztán mindenféle kitekert pózokban landol, ha pedig éppen a biztonságos talajon van, akkor nekirohan dolgoknak. Emellett férges is volt és bekapott egy általában halálos kimenetelű nyúlvírust is, amit szerencsére épen átvészelt. De ennél szerencsétlenebb szegény már nemigen lehetne.
 3. Iszonyatosan beszari. Ha valaki a tökéletes alanyt keresi a nyúlsztereotípiák vizsgálatára, Mazsola a legjobb választás. Hiába hallott már egy bizonyos zajt kismilliószor - például az ágyam recsegését -, kismillió és egyszer is képes megijedni. És mikor éppen parkettán vagy csempén éri a borzasztó ijesztő hang, annyira el akar onnan kotorni, hogy másodpercekig csak egy helyben rohan. Nem nagyon esett még le neki, hogy egy harmadik emeleti lakásban senki nem fogja megenni.
Egyébként ezek mellett nagyon kíváncsi, az utóbbi időben megkedvelte a simogatást, imád elnyújtózni az ágyamon vagy a kis fenekét melengetni a radiátorom alatt, és ha olyan kedve van, sok puszit is ad nekem. Szeret utánam osonni a lakásban, aztán előttem visszarohanni a szobámba, mintha ő ki se tette volna a lábacskáját onnan. 
"Két másodperce még jó
ötletnek tűnt..."
8. Van-e valamilyen közös kalandotok?
Mivel a harmadikon lakik és a nyári betegeskedése miatt nem akarom, hogy benyaljon bármit is, így csak a lakáson belül mozog, ott meg sok kaland nem történik vele. Bár az ő szemszögéből már az is nagyon izgalmas, ha kieresztem a lakásba.
9. Milyen becenéven szólítod?
Mazsi, Mazsidrazsi, Mazsoláskalács, Picuri, Mr. Mazsola, Csengettyű úr (anyával túl sokat néztük a Halálsoront), Nyúlúrfi, beszarikám, antiszoc dög, Mazsolino, Aranymazsola. 
Egyébként a Mazsola különböző hangsúlyaira mindig hallgat, tudja, hogy szólok hozzá, ha kap valamit, és hogyan, ha sürgősen hagyja abba, amit épp csinál és tegyen két lépést hátra. 
10. Mi volt az első reakciód, mikor megláttad?
"Úúúristeen, milyen piciii!" és "Úúúristeen, milyen cukiii!"
A szerelem nem volt kölcsönös. Mazsola már akkor gyűlölte az idegeneket. 
11. Milyen játékai vannak?
Sunnyhoz hasonlóan van egy csörgője, illetve van egy gömb alakú, felfüggesztett szénatartója, amit imád lökdösni, az sem zavarja, ha időnként fejbe és orrba vágja magát vele.
+1 Jól kijön más állatokkal?
Két fő érzelme az utálat és az ijedség. Kétlem, hogy állatokkal máshogy viselkedne, ha valami új arcról van szó, attól ő köszöni szépen, inkább tartózkodik.  


Elképzelés vs valóság
"Nyugi, mindjárt lejövök. Amint rájövök, hogyan kell."
Hobbim: néha kavicsnak álcázom magam

4 megjegyzés

 1. Nagyon édes! Boldog szülinapot Mazsola úrfi! ♥

  VálaszTörlés
 2. De aranyos :) Nekem is volt egy nyulam, fehér és fekete pöttyökkel :D Boldog szülinapot neki!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mazsoláskalács nevében is köszönjük! ^^
   Az első nyúlúrfi nekem is fehér alapon fekete pöttyös volt. :D

   Törlés